14 Nov
14Nov

על מנת ששמנים יהיו אפקטיביים ויתנו מענה לבעיה יש להשתמש בהם בצורה נכונה מכמה בחינות.
שימוש נכון מתחיל בנקודה בה אתם רוכשים את השמנים.
חשוב לא להתפתות לקנות שמנים זולים במארזים גדולים.

הרבה מהם משמשים לעיסויים ובעצם מזוקקים. זיקוק זהו כבישה חמה ב-360 מעלות ובצורה הזו השמן מתחמצן ונהרס ואיתו כל הרכיבים הפעילים, הוויטמינים, והחומצות החיוניות אשר מצויות בשמן.

חשוב לרכוש שמנים ממקור מהימן אם כמובן החלטתם לרכוש בעצמכם- למרות שמאוד לא מומלץ מכיוון שלשמנים יש התוויות נגד וכדאי לקבל שמנים ממטפל שמוסמך לטפל בשמנים אתריים.
שימוש בשמנים שאינם איכותיים עלול להכניס לגופנו רעלים אשר יפגעו במעטפת התא ואף בגרעין ה-DNA.

גופינו בעצם משתמש ב- 3 אבות מזון עיקריים: שומנים, פחמימות וחלבונים. השומן תפקידו גם בבניית מעטפת התא ולכן יש לצרוך שמנים מאיכות מעולה כדי להזין את הגוף.

שמירה על שמנים לאורך זמן: כאשר אתם קונים או מקבלים שמן אתרי שהכינו לכם יש לשים לב שהשמן בבקבוק כהה מזכוכית ולא בפלסטיק.יש לבדוק כמובן את תאריך התוקף ומספר אצווה שבעצם מאפשר לעקוב אחרי תאריך המילוי של השמן כך שאם יש בעייה באיכותו יהיה ניתן לדעת מתי הופק.

שימוש נכון ובטוח בשמנים אתריים: שמנים הם מאוד מרוכזים טיפה אחת יכולה להכיל עד 50 גרם של צמח. לכן הם חודרים במהירות למחזור הדם והשפעתם מהירה בדרך כלל.
כמעט בכל מדף בסופר טבעי או פארמים ניתן למצוא שמנים אתריים ועל רובם אין הוראות מקיפות כיצד בדיוק להשתמש.
חשוב לדעת שבשום מצב אסור להשתמש בשמן אתרי ישירות על העור (מלבד שמנים בודדים שמותרים לשימוש נקודתי כמו לבנדר, עץ התה) וגם זה כמובן במינון מאוד קטן.

כדי להשתמש בשמן אתרי יש למהול אותו בשמן בסיסי- כלומר שמן זית, קוקוס, אבוקדו, תלוי איזה אפקט תרצו להשיג. ישנם שמנים סמיכים וכבדים כמו שמן שומשום - שמשתהה על העור וכך מאפשר לנו לטפל בבעיות עוריות למיניהן, שמן זרעי ענבים שנחשב לשמן דק ועדין והוא מחדיר את השמנים האתריים מהר יותר למחזור הדם. כך שאם יש בעיות פנימיות שאנו רוצים לטפל בהם ושהשמן יחזור מהר נצטרך לבחור שמן כזה.

שימוש נכון בשמנים הוא גם לדעת להשתמש בדרך הנכונה כדי לא להרעיל את גופינו או להחדיר חיידקים. תמיד שמשתמשים בשמנים יש להשתמש בידיים נקיות בלבד וכמובן למרוח את השמן על האזור הרצוי שיהיה נקי וזאת על מנת לא להחדיר מזיקים למחזור הדם עם השמן.
לעיתים אנו ממעיטים בערכם של מוצרים טבעיים ואומרים "זה רק שמן" זה טבעי. וזה נכון שהשמן הופק ממקור טבעי, אך יש לזכור שלשמנים יש חומרים פעילים כגון: קטונים, פנולים, אלדהידים, שאמנם עושים פעילות נהדרת ומטפלים בהמון סימפטומים. אך יש להם רשימת התוויות נגד שיש לקחת בחשבון לפחות עבור אוכלוסייה מסוימת.

 יש לזכור- בשום מקרה אין למרוח שמנים על העיניים כי הם חודרים בקלות ועלולים לצרוב.
שמנים מסוימים כמובן כל שמן לפי רכיביו הפעילים עלולים לגרום לרעילות עקב לקיחה מופרזת של שמנים שלא לפי ההוראות או שימוש בשמן שאינו מאיכות טובה.
אסור בשום מקרה לבלוע שמנים אתריים! זה עלול לגרום לרעילות.
בנוסף- לאנשים בעלי אלרגיות ועור רגיש ישנם שמנים שלא מומלצים לשימוש ועלולים לגרום לגירודים -לכן יש לעשות ניסיון על שטח עור קטן לפני שמשתמשים באופן נרחב בגוף. (שמנים כמו למון גראס, רוזמרין, גרניום,ילנג ילנג ועוד..)


שמנים ממשפחת ההדרים (תפוז, אשכולית, ברגמוט,לימון) הם שמנים שעלולים לגרום לרגישות מהשמש, כלומר אין לצאת איתם לאחר המריחה לשמש, הם עלולים לגרום לסרטן העור ולכתמים או כוויות בחשיפה לשמש. לכן, בתערובות עם שמנים כאלה נשתמש במקום סגור או בשעות הערב.

לחלופין- ישנו שמן אתרי מור שבעצם מבטל את הפוטוסנסטיביות- הרגישות לשמש ובצורה זו מותר לצאת איתו לשמש. כיום כבר ישנן חברות כמו "לבנדר" שמוכרות שמנים שעברו תהליך FCF שבעצם זהו תהליך שמבטל את הפוטוסנסטיביות של השמן (הרגישות שלו לשמש) ובכך מאפשר להשתמש בשמני הדרים בבטחה גם מתחת לקרני השמש.

אם בא לכם לקנות שמן למבער, אז מומלץ על שמנים ממשפחת ההדרים כמו: תפוז, לימון, אשכולית, ברגמוט, יש להם תכונה מעולה של Uplifting- הם מרוממים את מצב הרוח ומשרים אווירה טובה.