המודעות לשימוש במוצרים טבעיים הולכת וגדלה, בין אם זה מוצרי מזון או מוצרי קוסמטיקה טבעיים.
המדפים ברשתות השיווק מלאים במבצעים, כל חברה מדגישה את התחומים בהם היא טובה.
אך האם רובינו טורחים להבין את משמעות הרכיבים לפני שאנו מכניסים את המוצרים לעגלה ומוציאים את מיטב כספנו?
אמנם במוצרי מזון זה מעט יותר קל מכיוון שהרכיבים כתובים בעברית או באותיות כמו למשל E202 שמציין חומר משמר.
גם אני תמיד אהבתי וקניתי מוצרים טבעיים. או לפחות חשבתי שאני קונה כאלה. עד אשר התחלתי ללמוד את הנושא בלימודי הנטורפתיה שלי, והבנתי שמה שקניתי אמנם יותר טבעי ממוצרים אחרים אך עדיין רחוק מלהיות טבעי..
מבדיקה שעשיתי ברוב מוצרי הקוסמטיקה לא רשומים כל הרכיבים ואלו שממש עלולים לסכן את בריאותינו כתובים בקטן מאוד בדף ההוראות- שבדרך כלל איננו מקפידים לקרוא.
כאשר התחלתי ללמוד ארומתרפיה למדנו לרקוח קרמים ומוצרים טבעיים ואז הבנתי שאפילו הווזלין שבו השתמשתי לשפתיים יבשות הוא תוצר נפט שפחות מומלץ לעור.
משתמשים בהמון מייצבים, חומרים משמרים, מבשמים, תוספי ריח וצבע- כדי ליצור לנו מוצר יפה לעין וכמובן לחוש הריח שלפיהם רובינו קונים.
במוצרים שלנו משתמשים בחומרים טבעיים ככל הניתן!
- בסיס הקרם- אלוורה או ג'ל בסיס טבעי אחר.
- שמני בסיס- שמני נשא מכבישה קרה (חלקם אורגניים) - שמן זית, שמן קוקוס, שמן אבוקדו, שמן זרעי ענבים, שמן שומשום, שמן שקדים, נבט חיטה, חמאת קקאו, חמאת שיאה.ועוד...
- תחלוב קרמים- חיבור בין הפאזה המימית לשומנית (חיבור בין המים לשמן בין הג'ל בסיס לשמנים) אני מוסיפה כפית בורקאס- שהוא מתחלב טבעי (שמופק מהאדמה).
- חומרים שמשמרים את המוצרים- בורקאס בעצמו מעבר לתחלוב גם שומר על המרקם של הקרם שלא ייהרס.
שמנים טבעיים המשמרים את המוצרים- ויטמין E מוסיפים כמה טיפות לכל קרם בסיס (כך שכל המוצרים מכילים באופן טבעי ויטמין E) זהו ויטמין שמוסיפים אותו בדרך כלל לקרמים יוקרתיים יותר בשל המחיר שלו- הוא מייקר את הקרמים.
שמנים נוספים שמאריכים חיי תערובות: שמן חוחובה, שמן קוקוס, נבט חיטה.
כמובן שגם אם יש במוצרים כמות מזערית לשימור זה אינו מזיק לעור והכרחי לעיתים על מנת שלא ייווצרו פטריות או עובש במוצרים. הכל תלוי במינון.
- אורך החיים של המוצרים- מכיוון שהמוצרים טבעיים אורך המדף שלהם לא יהיה יותר מ-8-6 חודשים. ישנם שמנים מסויימים כמו נבט חיטה שמכיל ויטמין E בכמויות אדירות, ושמן חוחובה או קוקוס שמשמרים את המוצר לעוד חודש או חודשיים נוספים. אני תמיד מציינת 6 חודשים. וכמובן שאם עובר הזמן הזה ולא השתמשתם בקרם- יש לזרוק אותו.
בדרך כלל רובינו קונים מוצרי קוסמטיקה כדי להשתמש בהם בזמן הקרוב.
- מרקם המוצרים- כדי להקשות את הקרמים אני עושה שימוש בחמאת שיאה או קקאו שנותנות מרקם יציב לקרם.
יש לקחת בחשבון שמרקם הקרמים עלול להשתנות בשינויי טמפרטורה קיצוניים- אם למשל תשימו קרם עם שמן קוקוס בחום- תשימו לב שהוא מעט נוזל. אך לא אומר כלל שהמוצר התקלקל. היתרון של שמנים שהם חודרים ביעילות רבה למחזור הדם. כך שמרקם שומני עושה עבודה מעולה.
- שמנים אתריים - אני משתמשת אך ורק בשמנים איכותיים: חברת "עומר הגליל", מדאוס של עידית חן, שמנים איכותיים של חברת "שייאו איי" שמוכרים שמנים איכותיים.
לידיעתכם - מוצר שמשנה את מצב הצבירה שלו במעבר מחום לקור- נחשב טבעי!